ACV Romania/ASOCIATIA CRISTI VASILIU

ACV Romania/ASOCIATIA CRISTI VASILIU

Șanse pentru Nou Nascuții cu afecțiuni grave din jud.Mureș

Status: Finantat

Mortalitatea neonatală în România este cea mai mare din Europa, cu 6 decese la 1.000 de nașteri vii, aproape dublu față de rata mortalității infantile în UE.

Vrem să reducem aceste cifre!

 

[ Show more ]
1.9675356615839% Complete

800 RON

Sumă:

3

Galantomi:

6

Donații:

40,660 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Mortalitatea neonatală în România este cea mai mare din Europa, cu 6 decese la 1.000 de nașteri vii, aproape dublu față de rata mortalității infantile în UE, care este de 3,4 decese la 1.000 de nașteri vii.

Vrem să reducem aceste cifre!

Vrem ca medicii din secțiile de Terapie Intensivă Neonatală din județul Mureș să aibă toată aparatura necesara pentru acest lucru.

Ne-am propus modernizarea secției de Terapie Intensivă Neonatală a Spitalului Clinic Județean Mureș, prin dotarea cu urmatoarele aparate și echipamente: 4 Monitoare de înaltă performanță pentru funcții vitale (parametrii: tensiune arterială, saturație oxigen în sânge arterial, frecvență cardiacă. Frecvență respiratorie, ekg)/ 1 EKG/ 8 Injectomate/ 5 suporturi injectomate/ 5 Aspiratoare medicale de secreții/ 1 Aparat de măsurare transcutanat a bilirubinei - Bilichek/ 1 Masă cu flux laminar pentru pregătirea soluțiilor perfuzabile sterile/ 3 Sisteme de ventilație non-invazivă de tip Bubble CPAP/ 1 Ecocardiograf neonatal/ 2 Videolaringoscopuri neonatale/ 1 Sistem telemedicină/ Schimbare Grup electrogen cladire Maternitatea Veche Tg.Mures/ Dotare cladire Maternitatea veche cu sistem UPS și dotarea secției de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgența Tg.Mureș cu un sistem de telemedicină.

ONG-ul nostru a castigat o finantare de 791.750 RON din partea Fundației Vodafone România, o cofinanțare de 100.000 lei din partea Consiliului Județean Mureș, pentru proiectul care vizează secția SCJ Mures si o finanțare de 45.000 lei din partea BCR pentru proiectul care vizează sectia de Terapie Intensivă Neonatală a SCJU Tg.Mureș.

Diferența va fi acoperita prin contributia comunitatii locale, adica și a ta!

https://www.acvonline.ro/