Ajut si eu la construirea de la ZERO a unei NOI Secții de Terapie Intensivă Nou Născuți

 

VICTORIȚA SANDU ACV Romania/ASOCIATIA CRISTI VASILIU

1% Complete
100 RON
Sumă strânsă
10,000 RON
Target
1
Donații
Vreau să fac o donaţie!

Deși expresia "Dați un leu pentru ATENEU" sună acum arhaic și clișeic, vă îndemn să donați

 "UN LEU pentru

COPILUL MEU, 

COPILUL TĂU, 

COPILUL VOSTRU, 

COPILUL NOSTRU"!

Această secție nu este una obișnuită sau un moft, ci este vitală pentru îngrijirea copiilor nou-născuți cu probleme grave și foarte grave. Este nevoie de sprijinul nostru pentru a le oferi acestor copii VIAȚĂ.

Aceasta este doar una dintre sutele de situații din secția de Terapie Intensivă Nou-Născuți de la Spitalul Clinic de Urgență pentru copii "Maria Sklodowska Curie", și îmi este teamă să mă gândesc că ar putea exista chiar și mii de astfel de situații.  27 de copii așteaptă îngrijirea necesară.

Cele mai memorabile și durabile realizări, atât în viața personală, cât și în cea socială, sunt rezultatul SOLIDARITĂȚII NOASTRE, a noastră, a celor 19.053.815 de cetățeni și nu numai.

ACV România/Asociația Cristi Vasiliu, împreună cu Asociația Inima Copiilor și Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, au încheiat o colaborare pentru construirea celei de-a doua secții TINN din România.

Cu aproape nouă ani în urmă, am aflat de existența acestei secții TINN atunci când viața m-a adus în fața ei. Pe data de 16 decembrie 2014, verișoara mea mult așteptată s-a născut cu un limfohemangiom laterocervical drept, care a determinat obstrucția căilor respiratorii. Singura secție din țară capabilă să se ocupe de ea era TINN de la Spitalul Clinic de Urgență pentru copii "Maria Sklodowska Curie". Starea ei era gravă, iar următoarea lună a fost o luptă intensă pentru viață. Micuța a luptat cu toate puterile ei, iar întreaga echipă - medicii și personalul medical/auxiliar de pe secția TINN dar și din Spitalul Clinic de Urgență pentru copii "Maria Sklodowska Curie", au fost alături de ea în această bătălie. În timpul acesta, am căutat ajutor la spitale din Europa pentru operație, dar din cauza dificultății cazului, a fost dificil de găsit sprijin. Tumora se extindea atât superficial, cât și în profunzime, prezentând semne de necroză. Totuși, pe data de 19 ianuarie 2015, salvarea a venit prin intervenția chirurgicală realizată de Profesorul Doctor GHALI E. GHALI și Profesorul Doctor DANIEL PETRIȘOR, ambii din SUA, împreună cu personalul medical de la Spitalul Clinic de Urgență pentru copii "Maria Sklodowska Curie", care au reușit să înlăture tumora.

Aceasta este doar o poveste, un caz specific, dar evidențiază nevoia acută de încă o secție TINN pentru a ajuta astfel de situații.

Acesta este doar un exemplu, dar există multe alte cazuri care au nevoie urgentă de o secție TINN suplimentară. 

De aceea, te invit să mi te alături la cea de-a VI-a ediție a Mures 24H / MTB&Trail Running, care va avea loc pe 29-30 iulie 2023. Această alergare continuă timp de 24 de ore este o oportunitate de a contribui și de a sprijini acest proiect important.

 

Cum te poți implica? 

Donează 2 EURO lunar cu mesajul CRESC la 8845;

Donează orice sumă în conturile: 

 

* Asociația Cristi Vasiliu RON: RO30BTRLRONCRT0408832001.

* Asociația Inima Copiilor RON: RO96BUCU046333852511RO01;

 

Costul proiectului este de 6.000.000 de euro. 

 

Vă mulțumesc și vă aștept să susținem împreună VIATA!


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Țelul nostru este să salvăm și să îmbunătățim vieți. Azi și în viitor

Construim de la ZERO în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș o nouă secție de Terapie intensivă pentru nou-născuți, secție care va fi donată spitalului la finalizare.

Traseul este format dintr-o buclă cu lungimea de 10.8 km, cu 215 m diferență de nivel pozitivă, fiind de tip trail. Va fi marcat cu benzi vizibile pe timp de zi și semne reflectorizante pe timp de noapte. Pe traseu vor fi amplasate două puncte de hidratare/alimentare (cu apă, glucoză, electroliţi, fructe, etc.) Bariera de timp: o buclă trebuie făcută în 2 ore la MTB și în 3 ore la a

 

1 Donații

Anonymous

100 RON
18 Jul 2023
VICTORIȚA SANDU : ACV Romania/ASOCIATIA CRISTI VASILIU
Ajut si eu la construirea de la ZERO a unei NOI Secții de Terapie Intensivă Nou Născuți